Werk van 23 kunstenaars die de masterclasses volgden in de Lakenhal in Leiden als onderdeel van het Textielfestival is gefilmd en te zien op YouTube en de meeste van deze kunstwerken worden nu ook getoond tijdens het Textielplusfestival 2022!

Mijn werk met de titel ‘Ambacht versus Macht’ is geïnspireerd op het schilderij van de Staalmeesters uit 1675 van Jan de Baen. Over het ontwerp- en maakproces lees je in de Pdf:  Ambacht versus Macht

Als onderdeel van het Textielfestival 2020 werden textielkunstenaars uitgenodigd mee te doen aan één van de masterclasses in de Leidse Musea. De kunstwerken zouden op de betreffende locaties getoond worden tijdens het vijfdaagse festival in mei 2020.

Op 16 oktober 2019 deed ik mee aan de eerste masterclass in de Lakenhal samen met twaalf andere kunstenaars, onder leiding van Hetty Arens. Jori Zijlmans -curator geschiedenis- en Nicole Roepers -conservator actuele kunst- hielden een presentatie. Daarop volgden nog drie bijeenkomsten, waarin materiaal uit het depot werd getoond en we elkaars werk bespraken.

De vijfde bijeenkomst werd helaas afgeblazen in verband met covid- 2019, evenals de expositie. De organisatoren van het Textielfestival zijn met de musea overeengekomen dat ons werk op lokatie professioneel gefilmd werd.

Een boekwerkje waarin de meeste kunstenaars zijn opgenomen geeft een korte uitleg over ons werk.