Met het vervilten van wolvezels kan je eindeloos veel verschillende draden maken. Verschillend qua dikte, kleur, textuur, structuur enzovoorts. Vilt je andere materialen mee, dan zijn de mogelijkheden nog talrijker.

In het vilt-lab ga je onderzoeken wat er zoal onder je handen kan ontstaan.

Wolvezels, water en zeep, bubbeltjesplastic en een handdoek is alles wat je nodig hebt. De techniek van het vilten heb je snel onder de knie, als je het nog nooit gedaan hebt. Vervolgens is het een kwestie van experimenteren. Mislukken kan niet, met zogenaamde misbaksels ontdek je weer nieuwe mogelijkheden.

In de ochtend maak je een serie vilten ‘draden en linten’ van ongeveer 50 cm lang, om deze in de middag te verwerken tot een weefsel en deze verder af te werken.

Spaar vanaf nu alle draadjes die je tegenkomt en neem ze mee als je aan de workshop deelneemt. Zo heb ik onlangs kussens genaaid van een grof geweven stof, waar veel rafels vanaf kwamen. Deze heb ik bewaard om mee te vilten. Ook kleine stukjes stof met een open structuur kan je gebruiken. Neem mee wat je hebt, dit maakt de variatie aan viltdraden nog groter. Zowel voor beginnende als gevorderde vilters belooft het een inspirerende dag te worden. 

Deze dag is ontstaan uit een initiatief van de vereniging Weefnetwerk. Wil je ook meedoen, stuur een mail, dan hou ik je op de hoogte.

Datum: ZA 25 JUNI 2022 
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: € 69 – inclusief alle materialen, benodigdheden en koffie/thee met wat lekkers
Locatie: VILTflexplek, Gaslaan 175, Den Haag

In het ruime, lichte en goed geventileerde atelier is ruimte voor maximaal zes deelnemers, om op gepaste afstand van elkaar te werken.

Draden en linten van wol en soms andere materialen meegevilt.