Kleine meisjes worden groot. Dit was onze dochter tijdens het living statue festival op de Lange Poten in Den Haag tijdens Koninginnedag, tien jaar geleden [2012]. Deze foto kwam ik tegen en wil ik je niet onthouden. Nu zit ze aan de andere kant van de wereld, vertrokken met een rugzak het grote avontuur tegemoet in een tussenjaar zoals dat zo mooi heet.

De potjes schminck kwam ik onlangs ook weer tegen. Het was een leuke tijd met verkleedpartijtjes, toneelstukjes, en ja hierin kon ik mijn ‘vilt-ei’ ook kwijt. Een gebreide lap van de markt gehaald en uitproberen of zo’n super polyester-glitter-stofje zou pakken. En ja, het lukte. Een jumpsuit genaaid met daaronder knalroze laarsjes. In haar hand had ze een Zwoebel, een knuffel die ze af en toe liet vallen, waarop een klein kindje het verlegen weer aanreikte.