In 2014 had ik mijn eerste atelierruimte in de kelder bij De Opkikker op het Thomsonplein. Nu zeven jaar later staat mijn werk te koop bij de nieuwe vestiging van De Opkikker op het Regentesseplein, ook weer een schitterend pand door Marjolein zelf ingericht. Ze verkoopt er bijzondere woonartikelen, kunst en kado-artikelen. Kijk op haar website voor de actuele openingstijden.

Van mij vind je er de wollige kunstlijstjes en de Mo[nu]mentjes die verrassend goed matchen met de spullen van Marjolein.

Wollig Kunstlijstje
Er zijn zoveel objecten die nadat ze geen functie meer hebben worden weggegooid. Als je zo’n item goed bestudeert zie je dat er een ontwerp aan ten grondslag ligt. Kijk naar de belijning, de kleuren, het materiaalgebruik, 2D of 3D. Dat een onderdeel uit een apparaat als een op zichzelf staand object is vormgegeven. Dat je opeens heel anders naar een voorwerp kijkt dat uit z’n omgeving is gehaald. Door ze op een ‘wollig kunstlijstje’ te prikken komen ze ten volle tot hun recht en verhef ik het tot Kunst.
MIDDENFORMAAT € 49,- | KLEIN FORMAAT € 39,-
Wollig Kunstlijstje

Mo[nu]mentje
Hiermee creëer ik een “momentje in het nu”. Even je hoofd helemaal leeg maken door een rustmomentje te creëren. De mon[nu]mentjes zijn gemaakt van materialen die worden weggegooid. Ik geef glazen flesjes en potjes -in alle soorten en maten-, die na gebruik geen functie meer hebben een duurzaam tweede leven. Het gaat over de bewustwording dat kleine objecten ook waardevol zijn, door hun vorm, textuur en kleur. Elk flesje bevat iets uit de natuur en is afgedekt met een ‘groen’ viltkunstwerk in een natuurlijke fantasievorm.
GROOT FORMAAT € 59 | MIDDENFORMAAT € 49
Mo[nu]mentje