De afgelopen jaren –sinds 2014- is er op de Viltflexplekken heel wat gevilt door cursisten. Een kleine selectie van het gevarieerde werk is hier afgebeeld, door ieder op een eigen manier, in een eigen tempo en stijl gemaakt. Praktische voorwerpen als een tas, laptop- en telefoonhoes, theemuts, polswarmers, sloffen, sieraden of kerstversieringen. Iets voor in het interieur voor een warme uitstraling of gewoon omdat het mooi is. Een viltwerk voor henzelf of om cadeau te doen.

Inspiratie opgedaan in mijn atelier, door werk dat ik heb gemaakt, door het bladeren in boeken, thuis iets gezien op internet, op een expositie, eigen ontwerp of samen tot een ontwerp gekomen. Zowel natvilten als droogprikken en een combinatie van beiden.

Vilt cursisten viltflexplek Den Haag natvilten droogprikken

Ze komen om af en toe een keer te vilten om kennis te maken met het materiaal en het proces en omdat het zo ontspannen is om te doen, tot jaar in jaar uit wekelijks met de wol bezig te zijn. De meerderheid is alleen naar een workshop of cursus gekomen, anderen met een vriendin, zus of het hele gezin, met collega’s of kennissen. Opa met kleinkind, oma en kleinkind, alle mogelijke varianten komen voorbij.

Vilt cursisten viltflexplek Den Haag natvilten droogprikken

Vaak heb ik gehoord, “ik wil graag leren vilten maar ik ben niet creatief”. Ik kan je verzekeren dat dat er niet toe doet. Het fijne van wol vervilten, het blijft verrassen, er ontstaat iets onder je handen van een fijn natuurlijk materiaal. En ben je echt niet tevreden met je resultaat, dan kan je het altijd nog in stukken knippen –vilt rafelt niet- en het hergebruiken. Dit komt zelden voor en is inmiddels een geijkte opmerking onder cursisten in het atelier.

Kortom, als je het veelzijdige werk ziet dan is dat gelijk een bewijs dat je met vilt maken tot in het oneindige aan de slag kunt. Wil je het ook een eens proberen, of wil je je eigen vaardigheden uitbreiden, kom dan een keer langs op een Viltflexplek! Meer informatie op de pagina strippenkaart en zaterdagcursus.

Vilt cursisten viltflexplek Den Haag natvilten droogprikken

Met dank aan de vilters die de afgelopen jaren op een Viltflexplek hebben gevilt en wiens werk –soms nog in wording- hier ‘tentoongesteld’ is: Anita, Annemiek, Elly, Hanneke, Helga, Janneke, Joke en Joke, Jolanda, Loes en Loes, Margret, Margriet, Marian, Meike, Niels, Olga, Opa, Pippa, Pitufa en Sybrandt.