Het festival zoals dat om de vijf jaar plaatsvond in het centrum van Leiden gaat niet door. Besloten is om films over de bouwstenen van het Textielfestival (wedstrijd, kunstwerken verenigingen, workshops, museum masterclasses e.d.) te gaan maken in de loop van dit jaar op een moment dat dit weer verantwoord mogelijk is. Deze films worden dan in het najaar op een nog nader te bepalen moment online uitgezonden. Vrij toegankelijk en nog steeds onder de naam Studio Textielfestival. 

Zelf heb ik in de aanloop naar het evenement meegedaan aan de Masterclass in De Lakenhal samen met nog 12 kunstenaars onder leiding van Hetty Arens, waarbij we ons laten inspireren door een kunstwerk in het museum. Op de foto het schilderij van De Staalmeesters van Jan de Baen uit 1675; hier keurden ze het Leids laken op kleurvastheid. Mijn ‘reactie‘ op dit kunstwerk kan je bekijken op de film die gemaakt wordt in De Lakenhal.