In het decembernummer 2020 van Vilt -het tijdschrift van de Viltkontaktgroep– staat een artikel van Lidwina Charpentier met ook een eerste impressie van haar boek Ruw, de ongekende kant van ruwe wol. Voor zowel het tijdschrift als het boek doe ik de vormgeving.

Lidwina is nog druk bezig met onderzoek, schrijven en fotograferen. Het wordt een veelzijdig en diepgravend boek over veel aspecten van ruwe wol. Schitterend en verrassend beeldmateriaal ook. In de loop van 2021 ga ik de vormgeving van het boek verder oppakken.

Ruw in Vilt

Ruw in Vilt

We hebben samen veel vachten gefotografeerd. Schitterend om te zien al die verschillende kleuren en structuren van de wolvezels en de groottes van de vachten. Hieronder een foto uit de inhoudsopgave van Vilt nr 54.

Ruw in Vilt van de Viltkontaktgroep