Je hebt prikborden, je hebt wissellijsten, allemaal harde materialen. Waarom niet een zachte warme basis voor je interieur van schapenwol rondom een stuk schuim gevilt, waarop je je eigen wisselende exposities kan houden.

Een oude zwart-wit-foto. Met een gekarteld randje nog mooier, maar die had ik zo snel niet voorhanden. De lijn van het gras op de foto loopt mooi door in het grijze vilt. Zo is het steeds zoeken naar een lijnenspel.

Een cursist reageerde gelijk: ‘Oh, ik heb nog een klein brilletje van mijn overgrootmoeder, dat kan ik er mooi opspelden”. Zo kan je elke keer iets nieuws bedenken. Wat mij nog steeds intrigeert zijn kleine onderdelen van apparaten, oude auto’s, enzovoorts. Het zijn kleine kunstwerkjes op zich die best een prominentere plaats mogen krijgen. Zelf vind ik het inspirerend als ze verweerd en verroest zijn. Op deze manier kan ik ze een tweede leven geven.

Ook kan je met spelden en vormpjes zelf gaan ontwerpen. Misschien heb je nog andere ideeën. Als je er even voor gaat zitten zul je ontdekken dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Om je een indruk te geven van de grootte. Het witte exemplaar is 18x18x2,5cm, de oker/grijze is 18x25cm en iets dikker dan de witte.

Hier met een tekeningetje van Suzan Alink – ik ben fan van haar werk.
Zie ook haar website www.suzan-alink.nl

De wollige-wissel-lijstjes zijn te koop, je kan ze komen maken op een Viltflexplek, of je koopt een DIY-pakket met alle benodigde materialen en instructies, inclusief een korte online sessie als je er niet helemaal uitkomt. Het is heerlijk rustgevend om te maken; je hoeft er niet echt bij na te denken.

DIY-pakket wit Wollig Wissellijstje 18x18x2,5cm – € 17,50
DIY-pakket oker/grijs Wollig Wissellijstje 18x25x4cm – € 22,50

Kant-en-klaar wit Wollig Wissellijstje 18x18x2,5cm – € 39,00
Kant-en-klaar oker/grijs Wollig Wissellijstje 18x25x4cm – € 49,00

Genoemde bedragen zijn exclusief verzendkosten en exclusief hetgeen er is opgeprikt. In overleg kunnen de kleuren aangepast worden. Bestellen kan per mail – zie de contactpagina.