Hier een vachtje van een Ouessant, een klein schapenras, dat ik gevilt heb bij Lidwina Charpentier. Zij weet ontzettend veel over ruwe wol en schrijft er een boek over – ik mag de vormgeving doen.

Wanneer je je er een beetje in verdiept zie je hoeveel kleurschakeringen er in één vacht kunnen zitten. Ook hoe verschillend de wol is qua structuur, lange en korte lokken, krullen, harde en zachte vezels, makkelijk en moeilijker viltende wol. Uiteindelijk kan je met elke wolsoort een manier vinden om ermee te vilten is het devies van Lidwina. En haar boodschap is, dat je zoveel meer kan met ruwe wol dan alleen vachtvilten: vilten uit de vacht. Zie ook haar website www.ruwenruig.nl

Een vegetarisch vachtje; dat wil zeggen geen huid/leer, maar kaardvlies als ondergrond.

En ik, ik geniet bijna dagelijks van mijn vachtje in mijn stoel.