Het is zo heerlijk en ontspannen om te doen. Een paar foto’s opzoeken en dan namaken. Goed kijken naar de verhoudingen en kleuren. Wat maakt een roodborstje een roodborstje of een … een …

Een fijne manier om je gedachten te verzetten. Fout doen kan je het eigenlijk niet, want ben je niet tevreden, dan kan je mits je het nog niet teveel hebt doorgeprikt een deel er gewoon weer aftrekken. Gaat het meer om de kleur, dan kan je eindeloos laagjes over elkaar heen prikken. Vaak ontstaat daardoor ook weer een mooie gelaagdheid met bijbehorende kleurscharkeringen.

Geen geklieder met water en zeep dus en je kan het ook gewoon thuis op de bank doen. Toch liever eerst nog wat handige tips leren, of gewoon voor de gezelligheid met andere vilters aan de slag, kom dan naar de Viltflexplek.

Je kan instappen wanneer je wilt. Zie de data en tijden bij de informatie over de strippenkaart.