Zo leuk om te zien hoe kinderen met wol omgaan. Als volwassene heb je vaak je eigen opgelegde regels – zo hoort het en dit kan je ervan maken. Laat je de kinderen hun gang gaan, dan bepalen ze zelf wel wat er kan en niet kan.

De kleinsten –vanaf 4 jaar- vinden het kliederen en spelen met zeep en water vaak leuker dan het vilten zelf, ook dat moet kunnen. Het belangrijkste vind ik dat ze zich vermaken en lekker met hun handen bezig zijn. En tja, dat ze dan met iets naar huis gaan waar wij niets in zien … zij hebben een ervaring opgedaan en van alles beleefd, zoals geroken en gevoeld aan de ongewassen wol van een schaap en de sensatie gevoeld van het vervilten en krimpen van de wol.

viltflexplek vilten met water en zeep lekker kliederen op de bso 2Samen
Ook laat ik zien hoe je wol kan verven, gewoon met uienschillen uit de keuken. Spannend hoe de witte wol er na een week uitziet. En dan … een spiegeleitje ‘bakken’!

vilflexplek vilt prikken bso 2samen in Den Haag
Met de oudere kinderen, vanaf 7 jaar kan ik gerichter werken. Bijvoorbeeld een doosje vilten voor een puntenslijper en dat doosje vervolgens op het uiteinde van een potlood zetten – nooit meer je puntenslijper kwijt als je het nodig hebt.

Zie ook de pagina kinderpartijtje.