Carla Trappenburg, psychosociaal therapeut -Hartepad- is alweer een tijdje geleden verhuisd naar een praktijkruimte in een statig oud pand aan de Frankenslag in Den Haag. Toen ze erin trok hing er een Ikea-lamp. Carla had in een vorige werkruimte ook vilten lampen van mij. In de huidige ruimte was echter plaats voor één lamp die ook nog eens de hele ruimte moest verlichten. 

Het was even zoeken naar de vorm en transparantie. Ik moest gebruik maken van een ophangconstructie met drie ledlampen. Haar nieuwe logo bevat drie elementen, die een belangrijk rol spelen in haar therapieprogramma. Dit bracht mij op het idee om de lamp ook op te bouwen uit drie delen. Het resultaat past verrassend goed in het strakke interieur, het lijnenspel en het gedecoreerde plafond.

Carla wilde zelf nog een kleed vilten voor aan de wand, met daarin haar logo; zie www.hartepad.nl Op een viltflexplek heeft ze bij mij in het atelier in een aantal dagdelen een lap gevilt van dezelfde wolsoort als de lamp en deze opgespannen op een spieraam van 150 x 50 cm. Samen met de lamp geeft het een rustige en warme uitstraling aan de ruimte.

Hier zie je dat het vilt dezelfde structuur heeft als de lamp.
De praktijkruimte ziet er zo ook van buiten uitnodigend uit.

Wil je ook een interieurstuk vilten voor je (werk-)ruimte, neem dan contact op met mij, om te bespreken wat er zoal mogelijk is; Carla had amper viltervaring, maar met een goede instructie en wat hulp hier en daar heeft ze een professioneel uitziend wandkleed gemaakt.