In de wachtkamer van verloskundigenpraktijk Ella op het Copernicusplein in Den Haag hangen deze lampen. Ik fiets er bijna dagelijks langs en word dan helemaal vrolijk van de warme sfeer die het uitstraalt.

Voor het ontwerp ben ik uitgegaan van een model dat ik eerder heb gemaakt – een enkelvoudige lamp. Gaandeweg het proces bedacht ik me dat deze vorm heel toepasselijk is, omdat het de associatie met een toetervorm oproept die men vroeger op de zwangere buik plaatste om te luisteren naar het hartje van het kindje.

Het pand was net helemaal opgeknapt, alles strak en in wit en grijstinten geverfd. Om een samenspel te vormen met de vele spotjes in het plafond, besloot ik het afdekplaatje een opvallende vorm te geven en zo tegelijkertijd een ophangmogelijkheid te creƫren voor drie hanglampen.

Na een jaar sprak ik de eigenaresse of de lampen bevallen, waarop ze enthousiast antwoordde: “Ze horen gewoon bij het interieur”.

Benieuwd naar de lampen en ben je een keer in de buurt, je kan ze vanaf de straat goed zien hangen.