Het Textielfestival is een jaar uitgesteld naar woensdag 12 t/m zaterdag 15 mei 2021. STIDOC organiseert dan voor de 6e keer het Textiel Festival. Een vijfjaarlijks podium voor textielkunst, textieltechnieken en -experiment. In de Pieterskerk worden inloop-workshops georganiseerd en is er een Arts & Crafts en leveranciersmarkt waar een grote diversiteit aan handgemaakte producten en handwerkmaterialen verkrijgbaar zijn. In de stad worden allerlei exposities, demonstraties en workshops georganiseerd.

Zelf doe ik in de aanloop naar het evenement mee aan de Masterclass in De Lakenhal samen met nog 12 kunstenaars onder leiding van Hetty Arens, waarbij we ons laten inspireren door een kunstwerk in het museum. Op de foto het schilderij van De Staalmeesters van Jan de Baen uit 1675; hier keurden ze het Leids laken op kleurvastheid. Mijn ‘reactie‘ op dit kunstwerk kan je bekijken in De Lakenhal gedurende het festival.