Sinds december 2015 heb ik als onderaannemer van Reakt viltflexplekken voor dagbesteding. Voor mensen die (tijdelijk) uit de werkroulatie zijn, rust en regelmaat nodig hebben en vaak ook wel wat zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Tja, wie niet …

Je zult ervaren wat vilten met je doet. Even niet het malen in je hoofd maar fysiek bezig zijn. Het is meditatief. Meestal ga je door een eerste fase waarbij je denkt: “wat moet ik maken, ben ik wel creatief genoeg, welke kleuren zal ik kiezen en ziet het er wel goed uit”. Gaandeweg het viltproces stopt dat denken. Je legt de wol in rijen neer, je gaat wrijven, rollen, gooien, duwen en trekken tot je een stuk vilt hebt op de juiste maat.

Het is elke keer weer verbazingwekkend om te zien hoe je uit losse plukken wol je eigen stuk textiel hebt gevilt! Gewoon een mooie lap of een bloem of een hoes voor je telefoon of iPad, of sloffen of … genoeg inspiratie in mijn atelier en in de viltboeken die ik heb staan.
Af en toe zal ik je helpen uit je comfortzone te stappen en je te laten verbazen over wat je nog meer of anders kan.

Aanmelding via je behandelaar. Meer weten over dagbesteding? Bel of mail me – zie de contactpagina.