Mo[nu]mentjes gaan over onthaasten, een moment van rust en bezinning, de tijd nemen om te genieten van alledaagse dingen die je in de haast voorbijloopt, je te verbazen over het natuurlijk gevormde lijnenspel in een steen, de subtiliteit van een veertje dat nu eens niet rond dwarrelt, een ingenieus gevormd zaaddoosje, enzovoorts …

Mo[nu]mentjes gaan ook over upcycling. Glazen ‘verpakkingen’ die je anders weg zou gooien een nieuwe bestemming geven. Als je erop gaat letten zie je pas de schoonheid ervan. Hoog en smal, laag en breed, belijning, bolling, ronding, enzovoorts. ¬†Ze zijn voor mij het uitgangspunt voor het onder de aandacht brengen van de vele kleine voorwerpen die gewoon mooi zijn om naar te kijken. Om je te motiveren het kleine te waarderen. Hierop reageer ik met een vilten vorm, waarin iets van de inhoud van het flesje terugkomt. Dit als afdekking, om niet aan het kleine, onopvallende en alledaagse voorbij te lopen en het opnieuw te gaan bezien. ¬†Bijvoorbeeld een gevilt blaadje of andere (fantasie) natuurvorm, omdat dit ook over rust gaat. De rust die het groen van de natuur uitstraalt.