Inspiratie – omdenken – even iets helemaal anders, niet te veel nadenken – iets vilten wat je normaalgesproken niet had verzonnen. En een heerlijk dagje uit. Dat is de achterliggende gedachte achter deze museum-vilt-workshopdag op vrijdag 25 januari 2019.

09.30u Inloop met koffie thee en iets lekkers.
10.00u Vertrek naar het museum, 5 minuten lopen en daar inspiratie opdoen, foto’s maken van schilderijen/objecten die je aanspreken, waar je blij of enthousiast van wordt –dit  kan ook een detail zijn of een bepaalde kleurstelling of patroon of …
12.00u Terug naar het atelier voor een eenvoudige lunch.
13.00u Omschrijven/schetsen wat je wilt vilten -het hoeft niet gelijkend te zijn, wat is de essentie van hetgeen je wilt maken. Vervolgens aan de slag.
16.30u Afsluiting met het delen van elkaars ervaringen vergezeld van een hapje en een drankje.

Ikzelf werd getriggerd tijdens mijn bezoek door een schilderij van Max Slevogt, de stokroostuinder; de kleurstelling en de gelaagdheid. Het ene viltwerk lijkt enigszins op het schilderij, bij het andere ben ik intuïtief te werk gegaan en ontstond wat het nu is.

Het is fijn als je enige viltervaring hebt. Nog nooit gevilt, dan nodig ik je ook graag uit om het eens te komen ervaren. Laat jezelf verrassen.

Wil je met een aantal vriend(inn)en komen, -minimaal 4- dan kunnen we ook een andere datum prikken.

KOSTEN p/p inclusief materiaal, hapjes en drankjes eur 95
Exclusief entree museumbezoek – zie www.gemeentemuseum.nl

Meld je aan via de contactpagina Hier kan je ook terecht voor vragen.

Je kan je auto gratis parkeren achter het atelier aan de Eisenhowerlaan 108 in Den Haag; er is veel OV in de buurt en genoeg stalling voor fietsen.

Gemeentemuseum Den Haag en een detail van het schilderij van Max Slevogt: de stokroostuinder