PUBLICATIE 2016

Onlangs is het nieuwe boek van Ellen Bakker uitgekomen, “Wereldwijde kleuren van vilt”. Ruim 800 viltfoto’s gesorteerd op kleur, van vilters uit 40 verschillende landen. Ik vind het een hele eer dat mijn werk is gekozen uit de vele inzendingen.

Je vindt foto’s van mijn werk en een verhaal dat ik mocht schrijven over de kleur geel op pagina 66. Met de foto’s wil ik laten zien hoe flexibel je kunt omgaan met het materiaal. Ik had in eerste instantie een baret gevilt, maar ik vond de vorm niet zo spannend. Ben gaan kneden en vormen alsof het klei was tot ik een mooie vorm had. Zo ontstond de hoed. Met deze ervaring ben ik verder gaan vormen en zo ontstonden beurtelings een vaas en een mand.

Het boek is, evenals andere schitterende textielboeken te bestellen via www.textiellink.nl – hier vind je ook verkoopadressen. Bovendien biedt de website je een inkijkje in het boek.