In 2005 ontdekte ik het vilten op een handwerkbeurs. Flyer meegenomen en me ingeschreven voor een workshop bij Sari’s Handwerkatelier. Het resultaat een schitterende bloem. Wat mij vooral frapeerde was hoe je zo uit een paar losse plukken een bloemvorm kan maken met schitterende kleur scharkeringen. Verder het bekende verhaal voor velen, het vilten heeft me nooit meer losgelaten.

Eerst zelf experimenteren en daarna diverse cursussen gevolgd. In het begin bij Elly Poldervaart, Meervilt, en later bij Horst, een Amerikaanse couturier en Judith Pocs uit Hongarije. Fantastisch om Judit aan het werk te zien. Haar vingers dansen over de wol en tegelijkertijd vilten ze het regelmatig en hecht aan elkaar. Ik heb van haar geleerd om netjes te werken en geduld te hebben. Het resultaat is des te mooier.  Zie de foto voor het resultaat.