PUBLICATIE 2011

Hoe dingen soms kunnen gaan. Ellen Bakker was gevraagd om een flyer te ontwerpen voor de ViltKontaktGroep, de Nederlandse viltvereniging. Om aan kleurrijk beeldmateriaal te komen vroeg ze of het bestuur een mail wilde uitdoen met de oproep voor foto’s van werk gemaakt door de leden.

De reactie was vele malen groter dan verwacht. De flyer werd uiteraard ontworpen, maar ook werd bij Ellen het idee geboren om met deze foto’s een boek samen te stellen. Zo ontstond in 2011 “Vilten is voor mij …” – het eerste boek in een serie van uiteenlopende textielboeken.

Nu teruglezend wat ik in 2011 had geschreven geldt nog steeds.

“Vilten is voor mij …

. . . het ene moment genieten van de enorme kleurexplosies,

het volgende moment geraakt worden door subtiele kleurnuances

. . . experimenteren met diverse materialen en structuren

. . . onbeperkte vrijheid in het ruimtelijk vormgeven”

Viltflexplek Den Haag Textiellink