Sinds 2010 ben ik lid van de ViltKontaktGroep, de landelijke vereniging die viltliefhebbers bij elkaar brengt. Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren, het was een thuiskomen tussen gelijkgestemden! Alleen maar viltliefhebbers. Twee keer per jaar is er een landelijke bijeenkomst, centraal in het land en regelmatig worden regiobijeenkomsten gehouden, waar je een bepaalde techniek uit kan proberen. Op de foto een proeflap van een Ala-kiyiz, een techniek uit Kyrgizië, gevilt op een landelijke dag. Wil je ook lid worden, meld je dan aan op www.viltkontaktgroep.nl

Voor het 20-jarig jubileum in 2011 heb ik een kaarten-waaier-poster ontworpen van de tegelinstalatie in het Kruithuis in Den Bosch. De afbeelding staat op www.zenzovoort.nl, mijn website met grafisch werk.

Sinds het voorjaar van 2015 schrijf ik voor het tijdschrift van de Viltkontaktgroep, dat twee maal per jaar uitkomt.  Ik vul de rubriek “12 vragen aan een viltkunstenaar”. Heb je iemand op het oog die je graag geïnterviewd zou zien, laat het weten.

Van april 2016 tot oktober 2019 zat ik in het landelijk bestuur voor de pr en communicatie. Een mooie uitdaging om het vilten nog beter op de kaart te zetten. Zo kreeg ik ook de vraag of ik vanuit m’n grafische achtergrond een huisstijl wilde maken. Ben me gaan richten op het kenmerkende van vilt, wolvezels die kris kras, doch met enige structuur over elkaar heen liggen. Een hele andere ordening dan bij een breisel of een geweven stof.

Ontwerp van Zenzovoort.nl door Anneke Zwolsman-Westing

Sinds december 2017 geef ik ook het tijdschrift vorm. Twee keer per jaar 44 pagina’s verrassende viltitems en nieuws van de vereniging en haar regio’s.