Opgegroeid op een boerderij op het Groninger platteland. Altijd aan het naaien, borduren, macrameeën, kleien, timmeren, maar toen ik na de middelbare school een studie moest kiezen, had ik gek genoeg geen idee wat te doen. Via allerlei opleidingen –radiodiagnostisch laborante, directiesecretaresse, coupeuse-, banen –rontgenlaborante, secretaresse, naaimachineverkoper en –cursusgever, museumassistent– en omzwervingen –kibbutz, uitwisselingsproject Engeland, timeshare Tenerife– op m’n dertigste het besluit genomen m’n droom waar te maken en een opleiding aan een kunstacademie te volgen.

Baan en huur opgezegd in Groningen-stad en verhuisd naar Den Haag, waar ik was toegelaten tot de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (KABK). Na twee jaar fotografie, geswitched naar Grafische en typografische vormgeving en in 2001 afgestudeerd. In de tussentijd m’n man ontmoet en twee kinderen gekregen.

foto van anneke zwolsman-westing viltkunstenaar en viltdocent

Zwart/wit foto: Tradities zijn mooi – vastigheid in een snel veranderende maatschappij. Zo ook kom je met het vilten tot rust en in een flow, waarin de tijd even stil staat. Op de foto m’n eerste lagere-schooldag; iedereen kreeg een ‘stoetboom‘ gebakken door bakker Olinga.