De tekst “the sky is the limit” heb ik op een muur in m’n atelier geschilderd.

Ik vind het zo geweldig dat je nooit uitgekeken raakt op het vilten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van bijvoorbeeld een bruidsboeket, waar je gewoon mee kan gooien en die niet verwelkt tot een paar stoere sloffen, waarin je nooit meer koude voeten krijgt. Van mooi dun gevilte polswarmers die je zelfs kan dragen terwijl je zit te typen tot een hoes van een dikke laag stevig doorgevilte wol voor je laptop of iPad. Enzovoort enzovoort …

Hoe vaker je vilt, hoe meer je het naar je hand kan zetten en hoe beter de kwaliteit van je vilt wordt. In mei 2016 verscheen het boek ‘Wereldwijde kleuren van Vilt’ van Ellen Bakker. Op de beginpagina van het gele hoofdstuk staan een aantal foto’s van mijn werk, waarin goed te zien is hoe je vilt kan sturen. Hetzelfde stuk vilt in vier verschillende vormen gekneed. Op de website www.textiellink.nl staat informatie over het boek.